top of page

taikuri televisiossa
Katso Riston haastattelu ennen uran ensimmäistä esiintymismatkaa Yhdysvaltoihin.
Taustaa magikoomikosta

Risto Leppänen on toiminut ammattitaikurina jo 20 vuoden ajan. Taikuuteen hän tutustui neuvolassa, jonka lapset tuntevat paikkana, jossa piikitetään ja tehdään muuta epämukavaa. Kuuden vuoden iässä, viimeisellä käynnillään, Leppäselle jäi sieltä käteen muutakin kuin laastari!

Leppänen näki neuvolassa ensimmäistä kertaa elämässään taikurin, joka sai käsittämättömällä tavalla kyyhkysiä ilmestymään tyhjästä. Esityksen sytyttämä kiinnostus johti pian määrätietoiseen harjoitteluun, jonka tuloksia nuori taikuri esitteli ensimmäistä kertaa jo esikoulussa. Nuoruusvuosina vaivanneet hienomotoriset ongelmatkin paranivat uuden intohimon ansiosta ja harrastus muuttui vähitellen ammatiksi, joka on vienyt Riston esiintymään 15 maahan.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Hänen tavoitteenaan on aina saada katsojat viihtymään ja kokemaan sama lapsenomaisen hämmästyksen tunne, joka aikanaan täytti tulevan taikurin mielen. Varmaa on, että hänen esityksissään yleisö ei näe perinteistä frakkipukuista taikuria koristeellisten laatikoiden ja kuluneiden taikurikliseiden kanssa.

Risto Leppänen on tehnyt tunnetuksi magikomiikaksi kutsutun esiintymistyylin, jossa taikuuteen yhdistyy saumattomasti vauhdikas ja itseironinen tilannekomiikka. Tämä persoonallinen lähestymistapa ja uskallus laittaa itseään likoon ovat tehneet hänestä yhden alansa kysytyimmistä esiintyjistä Suomessa.


 

 

 

 

 

 

Risto Leppänen on vuosien varrella hämmästyttänyt katsojansa lukuisissa tilaisuuksissa Suomessa ja ulkomailla, pienistä perhejuhlista NHL:n Stanley Cup -juhlallisuuksiin. Magikoomikon näkyvimpiin tempauksiin kuuluu mm. suurta huomiota herättänyt Sokeritoppavuoren kadottaminen yleisön ja tv-kameroiden edessä Brasilian Rio De Janeirossa. Hänen taikuutensa on tavoittanut viime aikoina tv:n kautta miljoonia katsojia mm. Suomessa, Bulgariassa ja Brasiliassa.


Esiintymisen lisäksi Leppänen on myös konsultoinut ja käsikirjoittanut materiaalia muille esiintyjille. Hän on menestynyt taikureiden SM-kilpailuissa ravintolataikuudessa, lähitaikuudessa ja näyttämötaikuudessa. Suomen perinteikkäin taikuriyhdistys Taikapiiri on palkinnut Risto Leppäsen Timo Tuomivaara -palkinnolla määrätietoisesta työstä taikuuden ja estradiviihteen parissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Risto perusti 2019 Suomen ensimmäisen verkossa toimivan taikuuden opetusohjelman. Taikurikoulu.com -kurssin avulla jo sadat nuoret ovat saaneet harjoittaa hienomotorisia kykyjään ja esiintymistaitojaan taikatemppujen avulla.
 

nuoritaikuriesiintyy
koomikko ja taikuri työssään
Risto ja mestaritaikuri David Copperfield
jokeri-lehden taikahaastattelu
Suomen taikapiiri palkinto ja Solmu Mäkelä
Tulilompakko ja taikuri rapujuhlissa
bottom of page