top of page
magikoomikon 5 kuumaa vinkkiä pikkujouluihin
taikurihelsinki

Pikkujoulut ovat jo lähes oven takana ja ajan henkeen sopien järjestelyitä tehdään varsin lyhyellä varoitusajalla! Muistathan, että pikkujoulut voi järjestää hyvin ti-ke-to -iltoinakin. Juhla arjen keskellä tuntuu erityisen hyvältä ja tilojen/palveluiden saatavuus on huomattavasti monipuolisempi kuin perjantaisin ja lauantaisin.

Risto Leppänen on useasti palkittu magikoomikko - mediastakin tuttu taikuri ja koomikko samassa persoonassa. Hän antaa nyt satojen pikkujoulukeikkojen kokemuksella vinkkinsä onnistuneisiin järjestelyihin.

Jos et ole itse järjestämässä tänä vuonna ohjelmaa, olisi hienoa jos vinkkaat tästä artikkelista
 juhlatoimikunnalle!

1. Juhlapaikka


Juhlatilan optimaalinen sijainti ja koko on avainasemassa, kun lähdetään järjestämään pikkujouluja. On hyvä miettiä sijainti niin, että kaikkien vieraiden on mahdollisimman helppo päästä paikan päälle sekä pois pikkujoulujen päätyttyä. Joka porukasta löytyy myös bilehileitä, joiden mielestä ilta on vasta nuori ja olisi mukava vielä jatkaa juhlia esim. paikallisessa baarissa. On siis eduksi ottaa huomioon, että juhlatilat olisivat joko keskustan sykkeessä tai vähintäänkin helpon / hyvin järjestetyn matkan päässä jatkoilta.

Jos haluat tunnelman tiivistyvän tehokkaasti, varsinkin suomalaisessa sosiaalisessa kulttuurissa on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että tila ei ole väkimäärään nähden liian suuri ja saa porukkaa vaistomaisesti ajautumaan fyysisesti kauas toisistaan. 

2. Kommunikaatio


Osallistujien on hyvä tietää selkeästi mm. seuraavat asiat:
-Tapahtumapaikka ja osoite
-Onko tapahtumapaikalle yhteiskyyti mennen tullen: milloin ja mistä tarkalleen kyydit lähtevät
-Jos saapuminen omilla kyydeillä: mihin aikaan tavataan ja missä
-Ohjelma aikatauluineen ja kokoontumispaikkoineen
-Mitä firma tarjoaa illan/päivän aikana ja mikä on omakustanteista

Varmistathan, että käytännön asiat kuten WC-tilojen sijainti, tupakointipaikat ja hätäpoistumistiet on kerrottu kaikille tilaisuuden alussa.

3. Erilainen ja mieleenpainuva ohjelma


Iltaan tuo oman nosteensa ammattitaidolla toteutettu ohjelma, jossa otetaan huomioon kohderyhmää ja yritystä. Tasokas ohjelma ei välttämättä ole se halvin, mutta kokenut ja tyylitajuinen esiintyjä takaa, että kaikilla on hauskaa ja ketään ei nolata. Kerron mielelläni miten tämä lopputulos saadaan onnistuneesti aikaan yhdistelemällä taikuutta, mentalismia ja komiikkaa.

4. Small things matter


Olet ehkä joskus pistänyt merkille, miten elokuvan erikoistehosteet, musiikki jne. eivät parhaimmillaan nouse itsessään keskiöön vaan tukevat vaikuttavaa kokemusta. Sama logiikka pätee myös pikkujouluissa.

Kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin asioihin:


-Playlist: riittävän vaimealla, mutta luomassa tunnelmaa vapaamuotoisen seurustelun aikana. Mieti kenellä yrityksessänne olisi "korvaa" koostaa juuri teidän teemaanne sopiva kattaus illan ajaksi.


-Valaistus: Tarkoitus ei toki ole kompastella pimeässä, mutta täysi salivalaistus harvoin luo pikkujouluihin sopivaa tunnelmaa. Voit toteuttaa esim. akkukäyttöisillä led-valoilla mystistä tunnelmaa suuntaamalla ne piirtämään valokeiloja tilan seinille. 


-Somistus: Pienelläkin budjetilla voi saada nykyään melko näyttävää jälkeä. Esim. ilmapallot mahdollistavat kustannustehokkaasti hyvinkin mielikuvituksellisten ratkaisujen luomisen tilaan kuin tilaan.

Luonnollisesti ammattitaitoinen tapahtumatoimisto auttaa mielellään kaikessa tässä ja antaa sinulle järjestäjänä mielenrauhan. Heitän mielelläni vinkkejä sopivista yhteistyökumppaneista eri puolilla Suomea.

5. Vahvista yhteisöllisyyttä


Pidän henkilöstöjuhlien tärkeimpänä tehtävänä yhteisöllisyyden luomista ja vahvistamista. Jos tämä ajatus ohjaa kaikkea tekemistä, kukaan ei lopulta muistele pieniä tyylimokia tai aikataulujen venymisiä.

Olen rakentanut oman esitykseni niin, että sitä on mahdollista personoida ja lukuisat esitykseen osallistuvat juhlavieraat näyttävät yleisön silmissä illan sankareilta. Eräs toimivaksi osoittautunut lisäelementti pikkujouluihin on valokuvausseinä / photo booth. Kuvattavana oleminen on jo pieni ohjelmanumero itsessään ja hauskat muistot jäävät elämään bileiden jälkeenkin!

Pikkujoulut ovat huikea mahdollisuus ladata henkilöstöön virtaa pitkää pimeää kautta varten, mahdollistaa uusia tuttavuuksia ja syventää vanhoja. Nämä ovat hetkiä, joiden arvoa on mahdotonta mitata rahassa. Ei siis muuta kun tekemään!

Jos kaipaat juhlaan mieleenpainuvia hetkiä, ollaan yhteyksissä ja katsotaan saadaanko vielä Show mahtumaan kalenteriin!

Lue tästä Ilta-Sanomien henkilökuvajuttu Riston 20 vuoden ammattiurasta taikuuden maailmassa. (IS / Seppo Kärki)

taikuri lehdessä

Lue myös Suomen yrittäjien juttu taikurin pikkujoulukaudesta:

Taikuri Risto Leppänen
contact@ristoleppanen.com
040 829 3754

bottom of page